Индексная оценка состояния тканей пародонта у пациентов с ВГВ, ВГС и ВИЧ-инфекцией до комплексного лечения - Азатян, В. Ю. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Պարօդոնտի ախտահարման աստիճանի գնահատման համար 281 պացիենտի մոտ՝ վիրուսային հեպատիտ В-ով՝ 95, վիրուսային հեպատիտ С-ով՝ 96, ՄԻԱՎ-ով՝ 90, որոշվել են պարօդոնտալ դասիչները: Հսկիչ խումբը կազմում էին հարատամնաբորբ հիվանդությամբ 100 անձ՝ առանց վերևում նշված վարակների: Տարբեր ձևերի վարակներով պացիենտների մոտ ստացված արդյունքները որոշել են պարօդոնտի հիվանդությունների ինտենսիվության և տարածվածության բարձր տեմպեր: Ստացված տվյալները ցույց տվեցին, որ վերոնշյալ պաթոլոգիաներով հետազոտվածների շրջանում գերակշռում են պարօդոնտի միջին և ծանր աստիճանի ախտահարումները: To assess the degree of periodontal damage, periodontal indices were determined in 281 patients with HBV - 95, HCV - 96 and HIV infection - 90 patients, the control group consisted of 100 patients with inflammatory periodontal diseases who did not have the above infections. The results obtained by index estimates in patients with various nosological forms of infections have been identified as high rates of intensity and prevalence of periodontal diseases. The data obtained showed that among those examined with the above pathologies, moderate and severe severity of periodontitis prevails.
Keywords: Стоматология