Վիրտուալ մեքենաների ռեսուրսների օպտիմալ կառավարման խնդրի լուծումը VOIP համակարգերում - Հարությունյան, Լ. Լ. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Մշակված է մոդել, որը նկարագրում է ամպային սերվերների հաշվողական ռեսուրսների դինամիկ բաշխումը այդ սերվերների վրա գործող վիրտուալ մեքենաների միջև: Պատկերված է այդ մոդելի կիրառման նպատակահարմարությունը VoIP համակարգերում, նկարագրված են VMware համապատասխան ռեսուրսների դինամիկ բաշխման ծրագրային միջոցները միջավայրում և կիրառման արդյունքները: Разработана модель динамического распределения ресурсов облачных серверов между функционирующими на них виртуальными машинами. Показана целесообразность применения этой модели для систем VoIP. Представлены программные средства динамического распределения ресурсов между виртуальными машинами в среде VMware и результаты их практического применения. A model for the dynamic distribution of cloud server resources between virtual machines operating on them has been developed. The expediency of using this model for VoIP systems is shown. Software tools for the dynamic allocation of resources between virtual machines in the VMware environment, and the results of their practical application are presented.
Keywords: Ինֆորմատիկա