Highly efficient high-performance sense amplifier design in nanoscale CMOS technologies - Grigoryan, G. D.; Grigoryan, T. D. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Nowadays the tendency of design of integrated circuits goes in the power and area reduction way. Power reduction requires usage of low-power design methodologies. The latter, in turn, requires decreasing the supply voltage values. This impacts on the stability of the sensitive parts of analog and mixed-signal integrated circuits. Sense amplifiers are widely used in modern integrated circuits. They play a key role in memory circuits and act as the most complex parts from the standpoint of designing. A stability improvement method of those circuits in modern nanoscale integrated circuits is proposed in this paper. A new sense amplifier architecture has been proposed in which the current - controlled bandwidth has been provided highly efficient power consumption results. Besides the current-controlled architecture has ensured the minimization of comparator offset dependency on the power supply value. Ներկայումս ինտեգրալ սխեմաների նախագծման գործընթացը միտված է էներգասպառման նվազեցմանը և դրանց զբաղեցրած մակերեսի փոքրացմանը։ Էներգասպառման փոքրացումը պահանջում է ցածր էներգասպառմամբ նախագծման մեթոդների կիրառում։ Վերջինս առաջացնում է սնման լարման արժեքի նվազեցման անհրաժեշտություն, ինչն իր հերթին անալոգային և խառը ազդանշանային ինտեգրալ սխեմաների զգայուն հանգույցների կայունության վրա ունի բացասական ազդեցություն։ Զգայուն ուժեղարարները լայնորեն օգտագործվում են ժամանակակից ինտեգրալ սխեմաներում։ Դրանք առանցքային դեր են խաղում հիշողության սխեմաներում և նախագծման տեսանկյունից հանդիսանում են ամենաբարդ մասը։ Առաջարկվում է նանոչափական ինտեգրալ սխեմաներում զգայուն ուժեղարարների կայունության բարձրացման մեթոդ։ Նախագծված նոր ճարտարապետությունում հոսանքի արժեքի կառավարման հաշվին հաջողվել է բարձրացել է զգայուն ուժեղարարի էներգասպառման արդյունավետությունը՝ միաժամանակ ապահովելով սխեմայի լարման շեղման արժեքի՝ սնման լարումից ավելի ցածր կախվածություն։ В настоящее время процесс проектирования интегральных схем (ИС) направлен на снижение энергопотребления и уменьшение занимаемой площади. Снижение энергопотребления требует применения методов проектирования с низким энергопотреблением. Последнее вызывает необходимость снижения значения напряжения питания, что отрицательно сказывается на стабильности чувствительных узлов аналоговых и смешанных сигнальных ИС. Чувствительные усилители широко используются в современных ИС. Они играют ключевую роль в схемах памяти, являются наиболее сложной частью с точки зрения проектирования. В статье предлагается метод повышения стабильности чувствительных усилителей в нанометровых интегральных схемах. В предлагаемой архитектуре эффективность энергопотребления чувствительного усилителя была увеличена за счет управления значением тока, обеспечивая в то же время более низкую зависимость значения отклонения напряжения от напряжения питания.
Keywords: Microelectronics