The low power resistance calibration method with the external capacitor - Musaelyan, R. H. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Companies are continuing to push the boundaries on new features and functionality all packed into portable and battery powered devices. For this kind of products, improving the battery life by minimizing power consumption is very important to user applications. SERDES systems are wildly used for communications with low power consumption. Transmitter output and receiver input resistance calibration is one of the main problems in SERDES systems. Calibration with an external resistor is widely used in modern SERDES IPs. The calibration method with an external capacitor is presented. The proposed method has up to 3 times lower power consumption compared with calibration with the external resistor. The solution can be used in low power designs. Կազմակերպությունները շարունակում են ավելացնել շարժական, մարտկոցով աշխատող սարքավորումների նոր գործառույթի և հնարավորությունների սահմանները: Այդ տեսակի արտադրանքների համար մարտկոցի կյանքի տևողության լավացումը՝ հզորության ծախսի նվազեցման հաշվին, շատ կարևոր է օգտատերերի տարբեր կիրառություններում։ SERDES համակարգերը լայնորեն օգտագործվում են ցածր էներգասպառմամբ հաղորդակցության մեջ։ Հաղորդչի ելքային դիմադրության և ընդունիչի մուտքային դիմադրության կարգաբերումը SERDES համակարգերի գլխավոր խնդիրներից մեկն է։ Արտաքին դիմադրության կիրառմամբ կարգաբերումը լայնորեն կիրառվում է ժամանակակից SERD-ES մտավոր սեփականություններում։ Ներկայացված է կարգաբերման մեթոդ՝ արտաքին ունակության կիրառմամբ։ Առաջարկվող մեթոդն ունի մինչև 3 անգամ ավելի ցածր էներգասպառում՝ համեմատած արտաքին դիմադրության կիրառմամբ կարգաբերման հետ։ Լուծումը կարող է կիրառվել ժամանակակից ցածր հզորություն սպառող նախագծերում։ Компании продолжают расширять границы возможностей и функциональности портативных устройств и устройств с батарейным питанием. Для продуктов такого типа увеличение срока службы батареи за счет минимизации энергопотребления очень важно для пользовательских приложений. Системы SERDES широко используются для связи с низким энергопотреблением. Калибровка выходного сопротивления передатчика и входного сопротивления приемника - одна из основных проблем в системах SERDES. Калибровка с помощью внешнего резистора широко используется в современных SERDES системах. Представлен метод калибровки с внешним конденсатором. Предлагаемый метод потребляет до трех раз меньше энергии по сравнению с калибровкой с внешним резистором. Решение может быть использовано в маломощных конструкциях.
Keywords: Microelectronics