An electronic voting system with distributed responsibility - Babayan, S. V. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Electronic voting (e-voting) helps to increase citizen involvement, reduce the costs of running election processes and improve the accuracy of the results. This paper provides a mechanism to build an electronic voting system based on open-source software technologies. The system uses private/public key cryptography and distributes authorities between independent servers. The system can be easily configured depending on the elections for which it will be used. Էլեկտրոնային քվեարկությունն օգնում է՝ մեծացնելու ընտրական գործընթացներում քաղաքացիների ներգրավվածությունը, նվազեցնելու դրանց վարման ծախսերը և բարելավելու արդյունքների ճշգրտությունը: Դիտարկվում է բաց կոդով ծրագրային ապահովման տեխնոլոգիաների վրա հիմնված քվեարկության էլեկտրոնային համակարգ կառուցելու մեխանիզմ: Նկարագրված համակարգն օգտագործում է բացահայտ բանալիների գաղտնագրում և բաշխում է պարտականությունները մի քանի անկախ սերվերների միջև: Համակարգը կարող է հեշտությամբ կազմաձևվել` կախված այն ընտրություններից, որոնց դեպքում կօգտագործվի։ Электронное голосование помогает повысить вовлеченность граждан, снизить затраты на проведение избирательных процессов и поднять точность результатов. В этом документе представлен механизм построения системы электронного голосования на основе программных технологий с открытым исходным кодом. Описанная система использует криптографию с открытым ключом и распределяет обязанности между несколькими независимыми серверами. Систему легко настроить в зависимости от того, на каких выборах она будет использоваться.
Keywords: Computer science