Металлодиэлектрические волноводы для передачи сигналов с большими уровнями мощности в терагерцовом диапазоне - Шмавонян, А. А.; Тимотин, А. И.; Агаронян, А. К. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Во многих задачах, связанных с приемом и передачей сигнала, имеется потребность в антеннах с узкой шириной основного луча. Это обусловлено требованиями к точности детектирования объектов, дальности действия, помехозащищенности и т.д. Для оптимизации процесса расчётов и построения модели разработаны алгоритмы программ, рассчитывающие оконные функции и производящие автоматическое построение геометрической модели антенной решетки по заданным характеристикам. Ազդանշանի ընդունման և փոխանցման հետ կապված շատ առաջադրանքներում անհրաժեշտ է լինում օգտագործել փոքր լայնությամբ հիմնային ճառագայթ ունեցող անտենա։ Այդպիսի առաջադրանքները հիմնականում կապված են օբյեկտների հայտնաբերման ճշտության, կապի հեռահարության, աղմուկակայունության և այլ պարամետրերի հետ։ Հաշվարկների և մոդելի կառուցման գործընթացների օպտիմացման համար ստեղծվել են ծրագրերի ալգորիթմներ, որոնք հաշվում են բաշխման ֆունկցիաներ և ավտոմատ կերպով կառուցում անտենային ցանցի մոդելը՝ ըստ տրված բնութագրերի։ It is necessary to use antennas with narrow main beamwidths in many signal reception and transmission tasks mainly related to the object detection accuracy, range, noise resistance, and other parameters. To optimize the computational and model construction processes, program algorithms have been developed, which calculate distribution functions and automatically construct a geometric model of an antenna array according to the specified characteristics.
Keywords: Радиоэлектроника