Сравнительный анализ спонтанной электрической активности маточных труб крысы - Казарян, К. В.; Пилипосян, Т. А.; Унанян, Н. Г.; Чибухчян, Р. Г. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Исследована спонтанная электрическая активность овариальной области правой и левой маточных труб небеременной крысы. Сравнительный анализ показателей данных автоматизмов выявил определенные различия в их значениях. В овариальном локусе левого рога обнаружены значительно большие величины таких параметров активности, как амплитуда потенциала действия и скорость ее нарастания. Полученные данные могут свидетельствовать о наличии высокой степени активности исследуемой зоны в левом роге по сравнению с таковой правом роге. Հետազոտվել է ոչ հղի առնետների աջ և ձախ արգանդափողերի ձվարանային շրջանների ինքնաբուխ էլեկտրական ակտիվությանը: Այդ ինքնավար շրջանների ակտիվության ցուցանիշների համեմատական վերլուծությամբ, որոշակի տարբերություններ էին բացահայտվել: Ընդորում, ձախ արգանդափողի ձվարանային շրջանում հայտնաբերվել էին ակտիվության ցուցանիշների այնպիսի բնութագրիչների նշանակալից տարբերություններ, ինչպիսիք էին գործողության պոտենցյալի ամպլիտուդան և պիկի աճման արագությունը: Ստացված տվյալները կարող են վկայել ձախ արգանդափողի հետազոտվող շրջանի ակտիվության բարձր աստիճանի մասին՝ համեմատած աջ արգանդափողի համանուն շրջանի հետ: The spontaneous electrical activity of the ovarian region of the right and left uterine horns of a non-pregnant rat was investigated. A comparative analysis of the characteristics of automаtisms revealed significant differences in their values. At the same time, significantly larger parameters of activity were found in ovarian region of the left horn, such as the amplitude of action potentials and the rise rate. The obtained dates may indicate the presence of a high degree of activity in investigated zone in the left horn as compared to that in the right horn.
Keywords: Физиология