Cистемный подход к оценке биохимических показателей у ликвидаторов последствий аварии на ЧАЭС - Карапетян, А. Г. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հոդվածում ներկայացված են լիկվիդատորների արյան կենսաքիմիական ցուցանիշների ուսումնասիրության արդյունքները՝ ընդհանուր սպիտակուցի, միզանյութի, ընդհանուր լիպիդների, խոլեստերինի, β-լիպոպրոտեիդների, բիլիռուբինի, գլյուկոզայի, ֆերմենտների (ասպարատ և ալանին ամինոտրանսֆերազ) պարունակությունը վաղ և հեռահար հետվթարային ժամանակաշրջանում: The paper presents the results of studying the biochemical parameters of blood in liquidators: the content of total protein, urea, total lipids, cholesterol, β-lipoproteins, bilirubin, glucose, enzymes (aspartate and alanine aminotransfe-rase) in the early and late post-accident period.
Keywords: Биохимия