Descriptive Analysis of Shigellosis Cases Registered in Armenia in 2016-2019 - Papoyan, A. R. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Представлены результаты изучения распространенности случаев шигеллеза, зарегистрированных в Армении в 2016-2019гг. Проведен дескриптивный анализ случаев шигеллеза, включая картографирование. Случаи шигеллеза проанализированы по годам, месяцам, типу населенного пункта, возрасту, полу, а также серотипу возбудителя. Описаны вспышки шигеллеза, зарегистрированные в 2016-2019гг. Ներկայացված են 2016-2019 թվականների ընթացքում Հայաստանում արձանագրված շիգելոզի դեպքերի տարածվածության ուսումնասիրության արդյունքները: Իրականացվել է շիգելոզի դեպքերի նկարագրական վերլուծություն, այդ թվում՝ քարտեզագրում։ Շիգելոզի դեպքերը վերլուծվել են ըստ արձանագրման տարիների, ամիսների, բնակավայրի տիպի, տարիքի, սեռի, ինչպես նաև հարուցչի շճատեսակի: Նկարագրված են 2016-2019 թվականների ընթացքում արձանագրված շիգելոզի բռնկումները:
Keywords: Բժշկագիտություն; Առողջապահություն; Բժշկություն