Structure of Epidemiological Surveillance System of Shigellosis in Armenia - Papoyan, A. R.; Vanyan, A. V.; Melik-Andreasyan, G. G.; Avetisyan, L. M.; Bakunts, N. G. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Представлены результаты изучения системы эпидемиологического надзора за шигеллезом в Армении. Проведен анализ правового поля, в том числе исследован вид данных, необходимых для характеристики случая болезни. Изучены также методы сбора данных и способы их передачи. Ներկայացված են Հայաստանում շիգելոզի համաճարակաբանական հսկողության համակարգի ուսումնասիրության արդյունքները: Իրականացվել է ՀՀ օրենսդրական դաշտի վերլուծություն, այդ թվում՝ ուսումնասիրվել է տվյալների տեսակը, ինչն անհրաժեշտ է դեպքի բնորոշման համար: Ուսումնասիրվել են նաև տվյալների հավաքագրման մեթոդները և հաղորդման եղանակները:
Keywords: Բժշկագիտություն; Առողջապահություն; Բժշկություն