Cardioprotection: Current Status of the Problem - Baghdasaryan, A. B.; Bikov, I. M.; Sulashvili, N. V.; Ostroumova, O. D.; Aznauryan, A. V. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
На сегодняшний день факт геометрического роста заболеваний сердечно-сосудистой системы является не решенной задачей современной медицины, решение которой является ургентным и требует организации координированных мероприятий, направленных на повышение как качества жизни, так и прогноза среди пациентов кардиологического профиля. В силу чего изучение молекулярных механизмов фармакодинамики кардиопротекторных препаратов выглядит принципиально важным. В настоящей статье приведены современные мировые данные, отображающие эпидемиологическую картину распространённости сердечно-сосудистых заболеваний. Более того, описываются молекулярные механизмы одобренного со стороны Европейского кардиологического общества препарата триметазидина, широко применяемого в реальной клинической практике в качестве стабилизатора дискоординации интрамиокардиального гомеостаза. Մինչ օրս սիրտ-անոթային համակարգի հիվանդությունների երկրաչափական աճի փաստը ժամանակակից բժշկության չլուծված խնդիրներից է, որի լուծումը հրատապ է և պահանջում է համակարգված միջոցառումների կազմակերպում` ուղղված ինչպես կյանքի որակի բարելավմանը, այնպես էլ սրտի հիվանդությունների կանխատեսմանը: Հետևաբար՝ սրտապաշտպանական դեղերի ֆարմակոդինամի-կայի մոլեկուլային մեխանիզմների ուսումնասիրությունը սկզբունքորեն կարևոր է թվում: Այս հոդվածը ներկայացնում է ժամանակակից աշխարհի տվյալները, որոնք արտացոլում են սիրտ-անոթային հիվանդությունների տարածվածության համաճարակաբանական պատկերը: Ավելին, նկարագրված են Trimetazidin-է թմրամիջոցների մոլեկուլային մեխանիզմները, որոնք հաստատված են Եվրոպայի սրտաբանական հասարակության կողմից, որոնք լայնորեն օգտագործվում են իրական կլինիկական պրակտիկայում`որպես ներսրտային հոմեոստազի անհամաձայնեցման կայունացուցիչ:
Keywords: Բժշկագիտություն; Առողջապահություն; Բժշկություն