Ֆինանսական հեղափոխության հրամայականը - Պողոսյան, Սուրեն (ՀՀ ԳԱԱ Գիտակրթական միջազգային կենտրոն)
Հայաստանի տնտեսության հետարդյունաբերական արդիականացումը հնարավոր չէ այլ կերպ, քան համարժեք ֆինանսական համակարգ ձևավորելու միջոցով: Այդ առումով հետաքրքրություն է ներկայացնում վերջին տասնամյակներում, հատկապես 2008-2009թթ. գլոբալ ռեցեսիայից հետո առաջավոր տնտեսությունների և համաշխարհային տնտեսության փոփոխությունները: Համաշխարհային ֆինանսական համակարգում այդ փոփոխությունների մաշտաբայնությունը և խորությունը թույլ են տալիս այն բնութագրել որպես համաշխարհային ֆինանսական հեղափոխության թվային փուլ: Постиндустриальная модернизация экономики Армении невозможна иначе как путем создания адекватной финансовой системы. В этом плане вызывает интерес изменения в мировой экономике и передовых экономиках, произошедшие в последние десятилетия, особенно после глобальной рецессии в 2008-2009гг. Масштаб и глубина этих изменений в мировой финансовой системе позволяют охарактеризовать ее как цифровую фазу глобальной финансовой революции. The post-industrial modernization of the Armenian economy is not possible other than by creating an adequate financial system. In this respect, it is interesting in recent decades, especially in 2008-2009. The scale and depth of these changes in the world financial system make it possible to characterize it as a digital phase of the global economic revolution.
Keywords: Տնտեսագիտություն