Հայաստանի Հանրապետության ազգային հաշիվների համակարգի մակրոտնտեսական բնութագիրը և ինստիտուցիոնալ վերլուծությունը - Օհանջանով, Արսեն (ՀՀ ԳԱԱ)
Հայաստանի Հանրապետության ազգային հաշիվների համակարգի կառուցման նպատակը մակրոտնտեսական միջավայրի բազմակողմանի բնութագրումն է, որն էլ հաջորդաբար ստացված տեղեկատվական հոսքերի անընդհատությամբ տնտեսական իրավիճակի վերլուծության և գնահատման կարևոր պայման է: Այն նյութական բարիքների արտադրության, եկամուտների ձևավորման, բաշխման, վերաբաշխման, օգտագործման և կուտակման արգասիք է, որն էլ միջազգային տնտեսական գործակցության ու համեմատությունների իրականացման նախադրյալներ է ստեղծում: Основной целью построения системы национальных счетов Республики Армения является всестороннее описание макроэкономической среды, которая служит необходимым условием для анализа и оценки экономической ситуации при непрерывном потоке информации. Это результат производства материальных благ, образования, распределения, перераспределения, использования доходов и накопления, который создает предпосылки для международного экономического сотрудничества и сравнений. The purpose of compiling the System of National Accounts of the Republic of Armenia is a comprehensive description of the macroeconomic environment, which serves as a prerequisite for analyzing and assessing the economic situation with a continuous flow of information. It is the result of the production of material goods, generation, distribution, redistribution, use of income and accumulation, which creates the preconditions for international economic cooperation and comparisons.
Keywords: Տնտեսագիտություն