Մոդիֆիկացիոն փոփոխականությունը բադրիջանի և չերի պոմիդորի բույսերի վրա՝ կախված միջավայրի էկոլոգիական պայմաններից - Սառիկյան Կ. Մ. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հոդվածում ներկայացված են հանրապետության ջրաջերմային ռեսուրսներով իրարից տարբերվող երկու հիմնական Արարատյան հարթավայր՝ Արարատի մարզ, և հյուսիսարևելյան՝ Տավուշի մարզ գոտիներում աճեցված, մեր կողմից ընտրասերված բադրիջանի սպիտակապտուղ Տավուշ և Արարատյան հարթավայրի բաց դաշտ և պաշտպանված (ջերմատուն) գրունտներում աճեցված մանրապտուղ՝ չերի պոմիդորի Զեյթուն հայկական սորտերի պտուղների ֆենոտիպային փոփոխականության արտահայտման վերաբերյալ հետազոտությունները։ В статье представлены исследования фенотипической изменчивости у выведенного нами белоплодного сорта Тавуш, выращенного в двух отличающиеся друг от друга по гидротермальным ресурсам основных зонах республики (Араратская долина – Араратский марз, и северо-восток – Тавушский марз), и у армянского сорта мелкоплодного томата чер-ри Зейтун, выращенного в условиях открытого и защищённого (теплица) грунта. The article presents studies of the manifestations of phenotypic variability in the bred by us white-fruited variety ‘Tavush’, which was grown in two main zones of the republic that differ from each other in hydrothermal resources (Ararat valley – Ararat marz, and northeast – Tavush marz), and in the Armenian variety of small-fruited cherry tomato ‘Zeitun’, which was cultivated in open soil and protected ground (greenhouse) conditions.
Keywords: Բանջարաբուծություն; Էկոլոգիա