Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի վնասատուների և հիվանդությունների դեմկիրառվող պեստիցիդների համատեղելիության ուսումնասիրություններիարդյունքները - Թերլեմեզյան Հ. Լ.; Սարգսյան Մ. Ա.; Հարությունյան Հ. Հ.; Մկրտչյան Հ. Ն. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի վնասատուների և հիվանդությունների դեմ օգտագործվող պայքարի տեխնոլոգիաներում չափազանց կարևոր է կիրառվող պատրաստուկների համատեղելիության պարզաբանումը: Հայաստանի Հանրապետությունում պետական գրանցում ստացած և օգտագործման համար թույլատրված բույսերի պաշտպանության քիմիական և կենսաբանական միջոցների անվանացանկում ընդգրկված են ավելի քան 1000 առևտրային անվանմամբ պատրաստուկներ, սակայն դրանցից հիմնականում ներկրվում են շուրջ 200 տեսակը: Վերջիններս արտադրվում են տարբեր երկրներում, և դրանց մեջ շատ են միևնույն ազդող նյութերը պարունակողները: Список химических и биологических средств защиты растений, разрешенных к применению в Республике Армения, включает более 1000 препаратов с торговыми наименованиями, но около 200 из них в основном импортируются. Следует отметить, что эти 200 видов производятся в разных странах, многие из них имеют одинаковые действующие вещества. The list of chemical and biological plant protection products permitted for use in the Republic of Armenia includes more than 1,000 drugs with trade names, but about 200 of them are mainly imported. It should be noted that these 200 species are produced in different countries, many of them have the same active ingredient.
Keywords: Գյուղատնտեսություն