Պայմանագրային զինծառայողների անհատական առանձնահատկությունների և առաջնորդման որակների փոխկապակցվածությունը - Խաչատրյան, Խաչատուր; Սահակյան, Լուսինե («ԱՐՑԱԽ» հրատ.)
ՀՀ պաշտպանության նախարարության Վ. Սարգսյանի անվան ռազմական համալսարանում իրականացվում են պայմանագրային զինծառայողների վերապատրաստման սպայական դասընթացներ: Աշխատանքի նպատակն է՝ ուսումնասիրել խառնվածքի ու առաջնորդման որակների միջև փոխկապակցվածությունը ռազմական համալսարանում ուսուցանվող պայմանագրային զինծառայողների շրջանում: Աշխատանքի խնդիրներն են՝ ուսումնասիրել փորձարարական խմբերում ընդգրկված պայմանագրային զինծառայողների խառնվածքի տիպերը և առաջնորդ-ման որակները, բացահայտել խառնվածքի տարբեր տիպեր ունեցող պայմանագրային զինծառայողների առաջնորդման որակների դրսևորման մակարդակը: Հետազոտության ընթացքում օգտագործվել է սոցիոմետրիայի մեթոդը, որի արդյունքում փորձարարական խմբերում հայտնաբերվել են ինչպես առաջնորդման բարձր որակներ ունեցող անձինք, այնպես էլ խմբերի շփման շրջանակներից դուրս մնացած անձինք: Զինծառայողների խառնվածքի գերակշռող տեսակը որոշելու համար կիրառվել է Բելովի թեստը: Առաջնորդական որակների ուսումնասիրման նպատակով օգտագործվել է «Լիդեր» թեստը, որի արդյունքում առանձնացվել են բարձր, միջին ու ցածր առաջնորդման որակներով զինծառայողներ։ At the Military University after V. Sargsyan officer courses for retraining of contract servicemen are held. The purpose of the work is to study the relationship between temperament and leadership qualities of contract servicemen studying at the military university. The objectives of the work are: to study the types of temperament and leadership qualities of contract servicemen involved in experimental groups; to identify the level of leadership qualities of contract servicemen with different types of temperament. During the research the method of sociometry was used, in the result of which the groups were identified as individuals with high leadership qualities and those who remained outside the framework of group communication. In order to study the prevailing type of military personnel the Belov's test was used and for leadership qualities investigation, the "Leader" test was applied, in the result of which the military personnel with different leadership qualities were identified. В военном университете МО РА им. В. Саргсяна проводятся офицерские курсы пере-подготовки военнослужащих-контрактников. Цель работы ‒ изучить взаимосвязь между темпераментом и лидерскими качествами у военнослужащих-контрактников, обучающихся в военном университете: Задачами работы являются: изучить типы темперамента и лидерские качества военнослужащих-контрактников, вовлеченных в экспериментальные группы; выявить уровень проявления лидерских качеств у таких военнослужащих, имеющих разные типы темперамента. В ходе исследования был использован метод социометрии, в результате чего в группах были выявлены как лица, имеющие высокие лидерские качества, так и лица, оставшиеся вне рамок общения групп. Для изучения преобладающего типа темперамента военнослужащих был применен тест Белова, а с целью изучения лидерских качеств был использован тест «Лидер», в результате которого были выделены военнослужащие с разными лидерскими качествами. В ходе исследования была подтверждена гипотеза о том, что у военнослужащих наблюдается взаимосвязь между типом преобладающего темперамента и лидерскими качествами.
Keywords: Հոգեբանություն