The Challenges of Post-Conflict Stateness: The Case of Artsakh - Manukyan, Violetta (ԱԵԳՄՄ հրատ.)
The article discusses the challenges of post-conflict stateness issues –representing the case of Artsakh. In fact, these states lack not only international recognition, but also the precise study of their post-conflict stateness issues. Whereas it is of pivotal importance to identify the existing and potential problems. The article presents the challenges in each sphere of state solvency and security threats that the status of being unrecognized carries in itself. Հոդվածն ուսումնասիրում է հետկոնֆլիկտային պետականության կայացման մարտահրավերները՝ ներկայացնելով Արցախի դեպքը։ Ըստ էության, չճանաչված պետությունները ոչ միայն ունեն միջազգային ճանաչման, այլև իրենց հետկոնֆլիկտային պետականության կայացման խնդիրների պատկան ուսումնասիրության պակաս։ Այնուամենայնիվ, առկա և հնարավոր խնդիրների վերհանումն առանցքային նշանակություն ունի։ Այսպիսով, սույն հոդվածը ներկայացնում է, թե ինչ մարտահրավերներ է չճանաչված կարգավիճակը ծառացնում պետականության կայացման յուրաքանչյուր ոլորտի, ինչպես նաև անվտանգության համար։ В статье рассматриваются проблемы постконфликтной государственной состоятельности на примере Арцаха. Фактически, непризнанные государства испытывают недостаток не только международного признания, но и надлежащего изучения их проблем постконфликтной государственной состоятельности. А это имеет ключевое значение для выявления существующих и потенциальных проблем. В статье представлены проблемы в каждой сфере государственной состоятельности и угрозы безопасности, которые несет в себе непризнанный статус.
Keywords: International relations