Հայոց եկեղեցու ներդրումը մայիսյան հերոսամարտերում - Մակարյան, Լիլիթ (ԱԵԳՄՄ հրատ.)
Հայ առաքելական եկեղեցին իր գործունեությամբ մեծ ներդրում է ունեցել հայ ժողովրդի պատմության ընթացքում, հանդիսանում է ազգային արժեքների քարոզման, ազգապահպանության, պետականության ամրապնդման կարևոր հիմնասյուն: Հայ հոգևորականությունը ինչպես միշտ թուրքական արշավանքների ժամանակ ևս անմասն չմնաց և զենքը ձեռքին մասնակցեց հայրենիքի պաշտ-պանության համար մղվող կռիվներին` հատկապես Մայիսյան հերոսամարտերին: The Armenian Apostolic Church through its activities has made a great contribution throughout the history of Armenia, being the main pillar of national values‘ propaganda, nation‘s preservation and the reinforcement of statehood. The Armenian clergy, as always during the Turkish campaigns also didn‘t remain indifferent and took part in the battles for their homeland with arms, especially in the Heroic battles of May. Будучи столпом пропаганды национальных ценностей, сохранения нации, укрепления государственности, Армянская апостольская церковь своей деятельностью вносила огромный вклад на протяжении всей истории армянского народа. Армянское духовенство, как и всегда во времена турецких походов, не осталось безучастным и с оружием в руках приняло участие в боях за родину, в особенности в героических майских сражениях.
Keywords: Հայոց եկեղեցի