The Steady State Distribution for M|M|m|n Model with the Waiting Time Restriction - Sahakyan, Vladimir G.; Vardanyan, Artur P. (Изд-во НАН РА)
The queue state in multiprocessor computing systems is an actual problem for the process of optimal scheduling of tasks. In this paper, a system of equations is obtained describing the distribution of the queue for the system in a steady state. The resulting linear system of equations is solved using conventional numerical methods and can be used in schedulers. Բազմապրոցեսորային զանգվածային սպասարկման համակարգերում հերթի վիճակը էական նշանակության խնդիր է առաջադրանքների օպտիմալ պլանավորման գործընթացում: Այս հոդվածում ստացվում է հավասարումների համակարգ, որը նկարագրում է համակարգի հերթի բաշխումը կայուն վիճակում: Արդյունքում ստացվող գծային հավասարումների համակարգը լուծվում է սովորական թվային մեթոդների միջոցով և կարող է օգտագործվել պլանավորման համակարգերում: Состояние очереди в многопроцессорной вычислительной системе является актуальной задачей для процесса оптимального планирования выполнения заданий. В данной работе получена система уравнений, описывающая распределение очереди для системы в установившемся состоянии. Полученная линейная система уравнений решается с помощью обычных численных методов и может быть использована в планировщиках.
Keywords: Mathematical cybernetics; Computer science