The Choice of Names from the Perspectives of time and Tradition - Meytikhanyan, Parandzem (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Բոլոր ժողովուրդների անձնանունները կրում են հիմնականում երկու գործոնի ազդեցություն՝ ավանդույթի և տվյալ ժամանակի: Ավանդույթը բնորոշ է թե՝ մեզ, թե՝ օտարներին: Հայ ժողովուրդը հետևում է մեծ մասամբ ավանդույթին, պապի, տատի, հորեդբոր, պատմական նշանավոր անձերի, ազգային ու սուրբգրքւսյին հերոսների մեզ համար թանկ մեր կորուսյալ հայրենիքի բազում տարածքների անուններն ու անվանումները վերարտադրվում են: Եվ այդ վերազարթոնքը հատկապես բնորոշ է վերջին երեք հարյուրամյակներին: У всех народов на выбор личных имен влияют главным образом два фактора-фактор традиции и фактор исторического отрезка. Данная традиция характерна как для армян, так и для других народов. Армянский народ издревле придерживался устоявшихся традиций, что имеет место и в наши дни: возрождаются имена бабушек и дедушек, ближайших родственников, исторических деятелей, национальных и библейских героев и т.д. Рассматриваемая тенденция особенно характерна для последних трех столетий.
Keywords: Philology