The Decoration of the Frontispieces of Ghevond Alishan’s Topographic Volumes - Devrikyan, Shoghakat (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Ղևոնդ Ալիշանի Հայաստանի տարբեր նահանգներին նվիրված հատորների սկգբնաթերթերը սկսվում են այղ նահանգը հավաքական ձևով ներկայացնող և ըստ իր մտահղացման ձևավորված փորագրապատկերներով: Դրանցից յուրաքանչյուրը ընթերցողի առջև գծագրում է տվյալ տարածքի հավաքական պատմությունը և մշակույթը: Первые страницы трудов Гевонда Алишана, посвященных разным регионам Армении, являют собой изображение гравюр, созданных по его замыслу.На гравюре первой страницы тома «Ширак», изданного в 1881 г., изображены исторические памятники и пшеничные поля Ширака, упоминаемые Хоренаци.
Keywords: Decoration and ornament; Armenia