About The Charter of the Greek Patriarchate Of 1861 in the Ottoman Empire - Markosyan, Salvine (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Ինչպես ազգային մյուս փոքրամասնությունների, այնպես էլ հունական համայնքի ազգային կանոնադրությունը շրջանառության մեջ մտավ 1861 թվականի ապրիլի 25-ին՝ բարեփոխումների հրովարտակի և հպատակ միլլեթների վերակազմավորման ընդհանուր գործընթացին համապատասխան: Հունական միլյեթում իշխանությունը պատկանում էր հոգևոր առաջնորդներին, և այս հանգամանքն իր արտացոլումն է գտել իրենց կանոնադրությունում, որտեղ նույնպես չի նվազեցվել հոգևոր իշխանության նշանակությունը: Предметом исследования является значение реформ для греческой общины, осуществленных в Османской империи во второй половине XIX века, а также попытка раскрыть обстоятельства и основные закономерности разработки и утверждения греческого устава.
Keywords: History of Church