Միհրան Հերարդեանի անտիպ տեղեկագիրը Հալէպի ﬕսիոնարուհիներուն մասին - Մինասեան, Միհրան Ա. (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Այս նիւթին ﬔջ հրատարակութեան կուտանք հալէպահայութեան շրջանակներուն մէջ գործած օտար ﬕ սիոնարուհիներուն մասին Միհրան Հերարդեանի ընդարձակ տեղեկագիրը, որ պատրաստած է Հալէպի Ազգային առաջնորդարանի խնդրանքով: Հեղինակը լաւատեղեակ էր ներկայացուցած նիւթին, որովհետև անﬕջական գործակիցն էր Քարէն Եփփէինու մօտէն ծանօթ էր անոր գործունէութեան. ﬕ աժամանակ տնօրէնը, հաշուապահնու քարտուղարն էր անոր ղեկավարած Ազգերու Դաշնակցութեան կանանց և մանուկներու պաշտպան հաստատութեան: The article presents an extensive and unpublished report, written by Mihran Herartian, on the foreign missionaries based in Aleppo in the post-genocide period who were working among the Armenian refugees. В публикации представлен подробный неопубликованный доклад Миграна Герардяна об иностранных женщинах-миссионерах, действующих среди армянских беженцев, осевших после Геноцида армян в Алеппо.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն