Упругое равновесие кругового диска с радиальной трещиной, берега которой усилены жесткими накладками - Саргсян, А. М. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Рассматривается упругое равновесие кругового диска с радиальной трещиной, берега которой усилены жесткими накладками, а на ободе диска заданы: 1) нормальные и касательные напряжения, 2) нормальные и окружные перемещения, 3) нормальные напряжения и окружные перемещения, 4) касательные напряжения и нормальные перемещения. Замкнутые решения поставленных задач получаются методом разделения переменных. Исследуются особенности напряжений и поведения коэффициентов при особенности в окрестности вершины радиальной трещины. Դիտարկված է շառավղային ճաքով շրջանային սկավառակի առաձգական հավասարակշռությունը, երբ ճաքի ափերն ուժեղացված են կոշտ վերդրակներով, իսկ սկավառակի եզրագծի վրա տրված են. 1) նորմալ և շոշափող լարումներ, 2) նորմալ և շոշափող տեղափոխություններ, 3) նորմալ լարումներ և շոշափող տեղափոխություններ, 4) շոշափող լարումներ և նորմալ տեղափոխություններ: Դրված խնդիրների փակ լուծումները ստացվել են փոփոխականների անջատման մեթոդով: Հետազոտված են լարումների եզակիությունը և եզակիության գործակիցների վարքը ճաքի գագաթի շրջակայքում: An elastic equilibrium of a circular disk with a radial crack, the borders of which are reinforced by two rigid straps and in the contour disk 1) normal and tangential stresses, 2) normal and tangential displacements, 3) normal stresses and tangential displacements, 4) tangential stresses and normal displacements are given, is considered. The closed solution of the stated problems is obtained by the method of separation of variables. The singularity of the stresses and the behavior of the coefficients with the singularity in the vicinity of the crack top are investigated․
Keywords: Theory of elasticity