О работоспособности подшипников качения электрических машин на жидкой смазке - Шекян, Г. Г; Геворкян, А. В. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Приведены различные виды систем смазки (струйная, фитильная, маслотуманная, лабиринтная, импеллерно-лабиринтная и др.). Рассмотрены результаты их сравнительных испытаний и эффективность применения в высокоскоростных подшипниковых узлах электрической машины. Рассмотрены также различные типы уплотнений (сальниковые, манжетные, лабиринтные, импеллерно-лабиринтные и др.). Բերված են տարբեր տեսակի յուղման համակարգեր (շիթային, պատրույգային, յուղամառախուղային, պտուտակրիչային և այլն)։ Դիտարկված են նրանց համեմատական փորձարկումների արդյունքները և էլեկտրական մեքենաների արագընթաց առանցքակալներում նրանց կիրառման արդյունավետությունը։ Դիտարկված են նաև տարբեր տեսակի խտարարներ (խցուկային, խցօղակային, լաբիրինթային, օդամղալաբիրինթային և այլն)։ Various types of lubrication systems are presented (jet, wick, oil-mist, labyrinth, impeller-labyrinth, etc.). The results of their comparative tests and the effectiveness of their application in high-speed bearing units of an electric machine are considered. Various types of seals are also considered (gland, lip, labyrinth, impeller-labyrinth, etc.).
Keywords: Mechanics