Поведение микрополярной гибкой круглой пластинки при изгибе - Саркисян, А. А. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Рассматривается геометрически нелинейная прикладная модель микрополярных упругих тонких гибких пластин с независимыми полями перемещений и вращений. На основе этой прикладной модели решена конкретная задача для микрополярных упругих гибких круглых пластин при равномерно распределенной нагрузке, когда края пластинки шарнирно оперты. На основе численного анализа устанавливаются некоторые эффективные проявления микрополярного материла по сравнению с соответствующим классическим материалом․ Դիտարկվում է միկրոպոլյար առաձգական բարակ ճկուն սալերի տեղափոխությունների և պտույտների անկախ դաշտերով երկրաչափորեն ոչ գծային կիրառական մոդելը: Այդ կիրառական մոդելի հիման վրա լուծվում է որոշակի խնդիր միկրոպոլյար առաձգական ճկուն շրջանային սալերի համար հավասարաչափ բաշխված բեռի դեպքում, երբ սալի եզրերը հոդակապորեն հենված են: Թվային անալիզի հիման վրա հաստատվում են միկրոպոլյար նյութի որոշ արդյունավետ դրսևորումներ համեմատած համապատասխան դասական նյութի հետ: Geometrically nonlinear applied model of micropolar elastic thin flexible plates with independent fields of displacement and rotation is considered. On the basis of this applied model, specific problem for micropolar elastic flexible round plates with uniformly distributed load is solved, when its edges are hinge supported. On the basis of numerical analysis, some effective manifestations of micropolar material are established in comparison with the corresponding classical material.
Keywords: Mechanics