Արաբական Երկրներ, IX - Պատ. խմբ.՝ Ն. Հ. Հովհաննիսյան (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
IX դ. արաբ պատմիչ աթ-Թաբարիի «Թարիխ առ-ռուսուլ վա-լ-մուլուքը» («Մարգարեների և թագավորների պատմությունը») Հին Արևելքի պատմության ուսումնասիրության կարևոր աղբյուր է: Ներկա հրատարակման մեջ արաբերենից ռուսերեն են թարգմանվել այդ աղբյուրի այն հատվածները, որոնք վերաբերում են Հին Հարավային Եմենին:
Keywords: Պատմություն; Մերձավոր Արևելք; Միջին Արևելք