Микроволновый синтез нанокомпозита ZnO/Ag - Саргсян, A. A.; Баграмян, В. В.; Князян, Н. Б.; Овсепян, Р. К.; Агамалян, Н. Р.; Бадалян, Г. Р. (Հայաստանի ԳԱԱ)
Разработан микроволновый (МВ) метод получения нанокомпозита ZnO/Ag с использованием методов химического осаждения и разложения термически нестабильных соединений. Химическое совместное осаждение является простым и эффективным методом в сравнении с другими методами получения нанокомпозита ZnO/Ag. Определены характеристики синтезированного продукта методами дифференциально-термического анализа (ДТА), рентгенофазовым анализом (РФА) и сканирующей электронной микроскопией (СЭМ). Проведенные исследования показывают эффективность МВ обработки при получении нанокомпозитов ZnO/Ag. ZnO/Ag նանոկոմպոզիտների ստացման համար մշակվել է միկրոալիքային (ՄԱ) մեթոդ՝ օգտագործելով քիմիական նստեցման և ջերմանկայուն միացությունների քայքայման եղանակը: Քիմիական համատեղ նստեցումը պարզ և արդյունավետ մեթոդ է` համեմատած ZnO/Ag նանոկոմպոզիտների ստացման այլ մեթոդների հետ: Սինթեզված արտադրանքի բնութագրերը որոշվել են դիֆերենցիալ ջերմային վերլուծության (DTA), ռենտգենյան ֆազային վերլուծության (XRD) և սկան էլեկտրոնային մանրադիտակի (SEM) միջոցով: Ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս ՄԱ մշակման արդյունավետությունը ZnO/Ag նանոկոմպոզիտների ստացման համար։ A microwave (MW) method has been developed for the production of ZnO/Ag nanocomposites using chemical precipitation and decomposition of thermally unstable compounds. Chemical co-precipitation is a simple and effective method compared to other methods for producing ZnO/Ag nanocomposites. The characteristics of the synthesized product were determined by differential thermal analysis (DTA), X-ray phase analysis (XRD) and scanning electron microscopy (SEM). The studies show the effectiveness of MW processing for the preparation of ZnO/Ag nanocomposites.
Keywords: Physics