К вопросу о визуализации данных трехкомпонентных систем - Матевосян, А. К. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В статье рассмотрены особенности графической визуализации результатов трехкомпонентных систем; приведены принципы оптимальной классификации данных по основным параметрам и характеристикам; проанализированы и предложены эффективные градации при отображении экспериментальных данных с применением график-треугольников. На конкретном примере показана необходимость обоснованного графического представления и анализа таких многокомпонентных систем. Հոդվածում քննարկվում են եռաբաղադրիչ համակարգերի ար- դյունքների վիզուալացման առանձնահատկությունները, տվյալների օպտիմալ դասակարգման սկզբունքները ըստ հիմնական պարամետրերի և բնութագրերի, վերլուծվում և առաջարկվում են արդյունավետ աստիճանականացումները գրաֆիկ-եռանկյունների օգտագործմամբ փորձարարական տվյալների ցուցադրման ժամանակ: Կոնկրետ օրինակի վրա ցույց է տրվում նման բազմաբաղադրիչ համակարգերի գրաֆիկական ներկայացման անհրաժեշտությունն և վերլուծության առանձնահատկությունը: This article discusses the features of visualization of the three-component systems results and the principles of the optimal classification of data according to the main parameters and characteristics. The effective gradations are analyzed and proposed when displaying experimental data using graphtriangles. A concrete example shows the need and special importance of the graphical presentation and analysis of such multicomponent systems.
Keywords: Geophysics