Кусочно-линейная аппроксимация двумерной функции методом деления худшего отрезка - Мелконян, Т. Р.; Сукиасян, Г. С. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Предложен алгоритм автоматизированного построения кусочно-линейной аппроксимации двумерной непрерывной функции с переменной сеткой. Алгоритм минимизирует погрешность аппроксимации при заданном числе сеточных узлов. Развитый подход апробирован на модели двумерной параболической функции. Առաջարկվել է ոչ կանոնավոր ցանցով երկչափ անընդհատ ֆունկցիայի կտորգծային մոտարկման ավտոմատ կառուցման ալգորիթմ: Ալգորիթմը նվազեցնում է մոտարկման սխալանքը ցանցային հանգույցների տրված քանակի դեպքում: Զարգացված մոտեցումը կիրառվել է երկչափ պարաբոլային ֆունկցիայի մոդելի վրա: An algorithm for automatic construction of a piece-wise linear approximation of a two-dimensional continuous function with an irregular mesh is proposed. The algorithm minimizes the approximation error for a given number of mesh nodes. The developed approach is tested on the model of a two-dimensional parabolic function.
Keywords: Տեխնոլոգիա