Բարելավված բաղադրակազմով «ԲԱՍՏԵՆԻՏ» տիպի շփանյութթմբուկավոր արգելակների համար - Մելիքսեթյան, Ն․ Գ․; Աղբալյան, Ս. Գ.; Մելիքսեթյան, Գ․ Ն․; Ասչյան, Գ․ Հ․ («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Ուսումնասիրված են ասբեստազերծ շփանյութերի շփագիտական բնութագրերը՝ համաձայն ՄԱԿ-ին կից Եվրոպական տնտեսական կոմիտեի միջազգային ստանդարտների պահանջների: Պարզաբանված են շփանյութերի մակերևութային բարակ շերտերում ընթացող մեխանաքիմիական փոխակերպումները, և հաշվարկված են մնացորդային լարումների արժեքները: Բեռնատար ավտոմեքենաների թմբուկային արգելակների շփազույգերում կիրառելու նպատակով առաջարկվում են Բաստենիտ-9Մ տիպի բարելավված բաղադրակազմով ասբեստազերծ պոլիմերային շփանյութը և նրա պատրաստման տեխնոլոգիան: Ներկայացված է հիշողության նախագծման նոր մոտեցում, որի նպատակն է գեներացնել հիշողություն, որը կունենա օպտիմալ հզորության ծախս և IR անկում՝ ժամանակային պարամետրերի և մակերեսի ընդունելի աճի հաշվին։ Oգտագործվել են մեքենայական ուսուցման մեթոդներ` IR անկման և հիշողության թարմացման ժամանակի կանխատեսման համար, որոնք նվազեցնում են հզորության ծախսը։ Փորձնական արդյունքները ցույց են տալիս, որ մշակված մեթոդի կիրառմամբ հզորության ծախսը նվազել է 10…15%-ով, մինչդեռ մակերեսի կորուստը մոտ 5…14% է։ Исследованы трибологические характеристики безасбестовых фрикционных материалов в соответствии с правилами международных стандартов Европейского экономического комитета при ООН. Установлены основные характеристики механохимических превращений, протекающих в тонких поверхностных слоях фрикционных композитов, и рассчитаны значения остаточных напряжений. Для применения в парах трения барабанных тормозов грузовых автомобилей предлагаются фрикционный безасбестовый полимерный материал типа “Бастенит-9М” и технология его изготовления. The tribological characteristics of asbestos-free friction materials are studied according to the rules of international standards of the European Economic Committee at the UN. The main characteristics of mechanochemical transformations occurring in the thin surface layers of friction composites are established, and the values of residual stresses are calculated. A friction asbestos-free polymer material of the Bastenite-9M type and the technology of its manufacture are proposed to be used in friction pairs of drum brakes of trucks.
Keywords: Technology