Research Of The Formation Of Fake Information And The Main Types Of Rhetorical Practices During The Pandemic - Yeribekyan, Benik (ՀՀ ԳԱԱ)
At present, we are forced to encounter many uncertainties and challenges which we did not have in the past. In this context, special attention is paid to fake information. The latter, combined with the relevant rhetoric practices becomes a serious tool in terms of influencing the public consciousness. Furthermore, the flow of information that we receive needs to be recycled and harnessed competently. Taking into consideration the fact that nowadays we have too much manipulative information in social media and network, we need to be more attentive and careful. The theme of coronavirus is exponential. In the current article, the manipulative informational process around coronavirus is discussed. The article also touches upon the issue of its possible impact on human and public consciousness and the kind of behavioural reactions it may raise in connection with this influence. Современная жизнь и реальность сталкивает нас со многими вызовами и неопределенностью, которых мы до этого не встречали. Информационный поток, который мы получаем, нуждается в грамотной переработке и использовании. В этом контексте отдельное место занимает фейковая информация. В сочетании с отдельными риторическими практиками последняя преобразовывается и становится отдельным средством воздействия на общественное сознание. Тема коронавируса является показательным примером. В статье рассматривается манипулятивный информационный процесс в связи с темой коронавируса, основное влияние, которое оказывается на индивидуальное и общественное сознание. Рассматриваются поведенческие реакции, которые возникают в ответ на данное влияние. Ներկա ժամանակահատվածը ստիպում է մեզ բախվել բազմաթիվ անորոշությունների և մարտահրավերների, որոնք նախկինում մենք չենք ունեցել: Տեղեկատվական հոսքը, որը մենք ստանում ենք, անհրաժեշտություն ունի վերամշակման և գրագետ օգտագործման: Հաշվի առնելով, որ սոցիալական ցանցերում և կայքերում մեր օրերում չափազանց շատ են մանիպուլյատիվ տեղեկությունները՝ անհրաժեշտ է լինել զգույշ և ուշադիր: Այս համա-տեքստում առանձնահատուկ ուշադրության է արժանանում «ֆեյք»-ային տեղեկատվու-թյունը: Վերջինս, համակցվելով համապատասխան հռետորաբանության հետ, լուրջ միջոց է դառնում հանրային գիտակցության վրա ներազդելու տեսանկյունից: Կորոնավարակի թեման սրա վառ ապացույցն է: Հոդվածում դիտարկվում է կորոնավարակի վերաբերյալ մանիպուլյատիվ տեղեկատվական գործընթացը: Ներկայացվում է նաև մարդկային և հասարակական գիտակցության վրա ազդեցության գործընթացը, ինչպես նաև այն, թե վարքային ինչ ռեակցիաներ կարող են առաջանալ այդ ազդեցությամբ:
Keywords: Social Sciences