«Веселые похороны» – армянская версия кaрнавала - Петросян, Эмма (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հուղարկավորությունը հայկական ավանդական ծեսի մի մաս է: Բայց, ի տարբերություն իրական սգո արարողակարգի, ֆոլկլորային թատրոնն ունի զավեշտալի բովանդակություն և տիպաբանորեն համապատասխանում է կառնավալին: Funeral ceremony is a part of the traditional Armenian ritual. Yet, unlike real funeral ritual, the folk theatre has comic content and typologically corresponds to the carnival.
Keywords: Manners and customs