Значение этюдов в творчестве Егише Татевосяна - Котанджян, Гарегин (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հայ անվանի գեղանկարիչ Եղիշե Թադևոսյանի (1870–1936)՝ հարուստ ու բազմազան ստեղծագործական ժառանգության մեջ առանձնահատուկ տեղ և նշանակություն ունեն էտյուդները, որոնցում ինքնատիպ մեկնաբանությամբ առավել լիարժեք արտացոլվեցին իմպրեսիոնիզմի գեղարվեստական նվաճումների հետ կապված պլեներային գեղանկարչության հարցերը: Էտյուդի՝ որպես գեղանկարչական ստեղծագործության առանձնահատուկ ձևի հանդեպ Ե. Թադևոսյանի հետաքրքրությունն ի հայտ եկավ նրա ուսուցչի՝ ռուս ականավոր նկարիչ Վասիլի Պոլենովի ազդեցության ներքո՝ Մոսկվայի գեղանկարչության, քանդակագործության և ճարտարապետության ուսումնարանում սովորելիս: In the rich and diverse creative heritage of the renowned Armenian painter Yegishe Tadevosyan (1870–1936) his sketches have a special place and significance where the issues of plain-air painting related to the artistic achievements of Impressionism were more fully reflected with unique interpretation. Yegishe Tadevosyan’s special interest towards sketch as a specific form of visual art aroused under the influence of his teacher, prominent Russian painter Vasiliy Polenov, as far back as the times of his studies at Moscow School of Painting, Sculpture and Architecture.
Keywords: Arts