Нерсес Аштаракеци: личность и время - Тунян, Валерий (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Ամենայն Հայոց կաթողիկոս Ներսես Աշտարակեցին (Թորոս Շահազիզյան) Հայ առաքելական եկեղեցու երևելի դեմքերից է, ծավալել է հասարակական-քաղաքական բուռն գործունեություն: Ծնվել է 1770 թ. Աշտարակում, հոգևորականի ընտանիքում: 1791 թ.ավարտել է Էջմիածնի հոգևոր ճեմարանը, ձեռնադրվել սարկավագ, 1794 թ.՝ վարդապետ, իսկ 1808 թ.՝ եպիսկոպոս: Catholicos of All Armenians Nerses Ashtaraketsi (Toros Shahazizyan) is one of the prominent figures of the Armenian Apostolic Church who carried out active social and political activities. He was born in 1770, in Ashtarak, in the family of a priest. In 1791 he graduated from Etchmiadzin seminary, in 1794 he was ordained a deacon and in 1808 – a bishop.
Keywords: Christianity; Biography