Oxyfluoride glasses as a basis for obtaining multilayer co-fired glass-ceramic materials - Kostanyn, A. K.; Knyazyan, N. B. («Գիտություն» հրատ.)
The purpose of this work is to study the glass formation and properties of the glasses in the systems MeB2O4-Al2O3-(SiO2)-MeO / MeF2 (Me – Mg, Ca, Sr, Ba), to identify the possibility of their use both as a glass-crystalline material and as a binder in compositions “Glass+ceramics” for obtaining low-temperature co-fired ceramic materials for electronics. The features of glass formation and the regularities of changes of the physicochemical properties of glasses and glass-ceramic materials have been studied. Աշխատանքի նպատակը հանդիսանում է MeB2O4-Al2O3-(SiO2)-MeO/MeF2 (МеMg, Ca, Sr, Ba) համակարգերի ապակեգոյացման և ապակիների հատկությունների ուսումնասիրությունը, դրանց կիրառման հնարավորության բացահայտումը որպես ապակեբյուրեղային նյութ, և որպես կապակցող “ապակի+կերամիկա” կոմպոզիտի բաղադրությունում ստանալու ցածրջերմաստիճանային համատեղ եռակալված կերամիկական նյութ էլեկտրոնիկայի համար: Հետազոտվել են ապակեգոյացման առանձնահատկությունները, ապակիների և դրանց ուղղորդված բյուրեղացմամբ, ապակու և բյուրեղի խառնուրդների եռակալմամբ սինթեզված ապակեկերամիկական նյութերի ֆիզիկաքիմիական հատկությունների փոփոխության օրինաչափությունները: Целью данной работы является исследование стеклообразования и свойств стекол в системах MeB2O4-Al2O3-(SiO2)-MeO/MeF2 (Ме- Mg, Ca, Sr, Ba), выявление возможности их применения как в виде стеклокристаллического материала, и как связующее в составах композиций “стекло + керамика” для получения низкотемпературных сообжигаемых керамических материалов для электроники. Исследованы особенности стеклообразования и закономерности изменения физико-химических свойств стекол и стеклокерамических материалов, полученных направленной кристаллизацией стекол и стеклокерамических композиций, синтезированных спеканием смеси стекла и кристалла․
Keywords: Inorganic Chemistry