Magnesio-carbothermic reduction of Ag2WO4. DTA/TG study - Zakaryan, M. K.; Arzumanyan, A. S.; Kharatyan, S. L. («Գիտություն» հրատ.)
In the paper the mechanism of reduction of silver tungstate with combined (Mg+C) reducer under the conditions of linear heating with the rates of 5-30°C min-1 was studied. It was shown that for both the cases of using separate reducing agents and a combined reducer, the interaction begins before reaching the melting point of magnesium, and increase in the heating rate shifts the value of Tmax towards the high-temperature region. DTA/TG մեթոդով ուսւումնասիրվել է ոչ-իզոթերմ պայմաններում Mg+C համակցված վերականգնիչի կիրառմամբ արծաթի վոլֆրամատի վերականգնման մեխանիզմը տաքացման արագության 5-30oC րոպե-1 միջակայքում: Ցույց է տրվել, որ ինչպես առանձին վերականագնիչերի, այնպես էլ Mg+C համակցված վերականգնիչի կիրառման դեպքում փոխազդեցությունը սկսվում է նախքան մագնեզիումի հալվելը: Ընդ որում, տաքացման արագության բարձրացմանը զուգընթաց DTA կորի շեղմանը համապատասխանող առավելագույն ջերմաստիճանի արժեքը շեղվում է դեպի ավելի բարձր ջերմաստիճանային տիրույթ: В работе исследован механизм восстановления вольфрамата серебра комбинированным восстановителем Mg+C в неизотермических условиях методом ДТА/ТГ в диапазоне скоростей линейного нагрева 5-30°C мин-1. Показано, что как для случаев использования отдельных восстановителей, так и комбинированного восстановителя взаимодействие начинается до достижения точки плавления магния, а увеличение скорости нагрева сдвигает значение максимальной температуры, соответствующей смещению кривой DTA в сторону высокотемпературной области.
Keywords: Քիմիա