Schoenoplectus hyppolyti и S. lacustris (Cyperaceae) - новые виды во флоре Армении - Элбакян, А. А. (Армянское ботаническое общество)
Пересмотр гербарного материала образцов из родов Scirpus, Bolboschoenus, Schoenoplectus позволил установить наличие во флоре Армении новых видов Schoenoplectus hyppolyti (V. I. Krecz.) V. I. Krecz. ex Grossh. и S. lacustris (L.) Palla (Cyperaceae), привести данные по их местонахождению и высотной приуроченности. Scirpus, Bolboschoenus և Schoenoplectus ցեղերի նմուշների հերբարիումային նյութի վերանայումը հնարավորություն տվեց հաստատել Schoenoplectus hyppolyti (V. I. Krecz.) V. I. Krecz. ex Grossh. ն_ S. lacustris (L.) Palla (Cyperaceae) նոր տեսակների առկայությունը Հայաստանի ֆլորայում, ինչպես նաև տեղեկություններ ներկայացնել նրանց տեղավայրերի և բարձրության վերաբերյալ: The revision of the herbarium material of the specimens from the genera Scirpus, Bolboschoenus and Schoenoplectus made it possible to confirm the presence of new species Schoenoplectus hyppolyti (V. I. Krecz.) V. I. Krecz. ex Grossh. and S. lacustris (L.) Palla (Cyperaceae) in the flora of Armenia, and to provide data on their location and altitude.
Keywords: Բուսաբանություն