Պղնձի հիմքով շերտավոր փոշեկոմպոզիտային նյութերի տաք արտամղման գործընթացի մետաղագիտական հիմնավորումը - Սարգսյան, Ա. Ռ. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
ֆազեր) և դիսպերս հատիկներով ամրացվող բարձրամուր ու բարձր էլեկտրահաղորդականությամբ և ջերմակայունությամբ օժտված շերտավոր (արտաքին շերտ -1,0%Cr+0,8%Zr+Cuմն, ներքին շերտ 13%Ni+3%Al+1,0%Cr+0,8%Zr+Cuմն) փոշեկոմպոզիտային նյութերի տաք արտամղման գործընթացի մետաղագիտական հիմնավորում: Осуществлено металловедческое обоснование процесса горячей экструзии слоистых порошковых композиционных материалов (внешний слой -1,0%Cr+0,8%Zr+Cuост, внутренний слой - 13%Ni+3%Al+1,0%Cr+0,8%Zr+Cuост) на основе меди, обладающих высокой электропроводимостью и теплостойкостью, твердеющих дисперсными частицами (интерметаллическая фаза) и упрочненных дисперсными зёрнами. The metallographic substantiation of the process of hot extrusion of layered powder composite materials (outer layer - 1,0%Cr+0,8%Zr+Curem, inner layer - 13%Ni+3%Al+1,0%Cr+ +0,8%Zr+Curem) is carried out based on copper, having high electrical conductivity and heat resistance, hardened with dispersed particles (intermetallic phase) and strengthened with dispersed grains.
Keywords: Chemical technology