The LFSR parallel output bit generation - Apikyan, R. K. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
LRFS (Linear feedback shift registers) are used for generating pseudo-random sequences from 0 and 1. The sequence is called pseudo-random because of its repeating period, which means the LFSR output data is repeating in some period, however, for large repeating periods, the output bits sequences could be considered as random. Գծային հետադարձ կապով տեղաշարժման ռեգիստրները (ԳՀԿՏՌ) օգտագործվում են քվազիպատահական հաջորդականությունների գեներացման համար, որոնք բաղկացած են 1-երից և 0-ներից։ Հաջորդականությունը կոչվում է քվազիպատահական, քանի որ այն ունի կրկնման պարբերություն, այնուամենայնիվ, մեծ կրկնման պարբերությունների դեպքում ելքային բիտերի հաջորդականությունը հնարավոր է դիտարկել որպես պատահական։ Линейные регистры сдвига с обратной связью (ЛРСОС) используют для генерации псевдослучайных последовательностей, состоящих из “0” и “1”. Последовательность называется псевдослучайной из-за повторяющегося периода. Это означает, что у выходных данных ЛРСОС есть период повторения, однако для больших периодов последовательности выходных битов можно рассматривать как случайные.
Keywords: Computer science; Radioelectronics