Динамическая трёхмерная задача теории упругости двуслойной пластинки при наличии вязкого сопротивления - Гулгазарян, Л. Г.; Амбарцумян, П. Р. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
В трехмерной постановке рассмотрена динамическая задача двуслойной пластинки при наличии вязкого сопротивления в обоих слоях, когда верхняя лицевая поверхность свободна, между слоями пластинки выполняются условия полного контакта, а значения компонент вектора перемещения сняты с поверхности контакта между слоями как данные инклинометров и других измерительных средств. Определены амплитуды колебаний и выведены условия возникновения резонанса. Եռաչափ դրվածքով դիտարկված է երկշերտ սալի դինամիկ խնդիրը, երբ շերտերում առկա է մածուցիկ դիմադրություն: Սալի վերին դիմային մակերևույթն ազատ է, շերտերի միջև տրված են լրիվ կոնտակտի պայմանները, իսկ տեղափոխության վեկտորի բաղադրիչների արժեքները վերցված են շերտերի կոնտակտի մակերևույթից՝ որպես ինկլինամետրերի կամ այլ չափիչ սարքերից ստացված տվյալներ: Դուրս են բերված ռեզոնանսի առաջացման պայմանները, և արտածված են տատանման ամպլիտուդները: The dynamic problem of a two-layered plate in the presence of viscous resistance in both layers is considered in the three-dimensional formulation, where the upper face surface is free, the conditions of full-contact are fulfilled between the layers. The values of the displacement vector components are collected from inclinometers and other measuring instruments at the contact surface between the layers. The vibration amplitudes are determined and the conditions for the occurrence of resonance are derived.
Keywords: Theory of elasticity