The problem of Typology and Dating of "Cyclopean" Fortresses in Armenia - Danielyan, Henrik (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հայկական լեռնաշխարհի «կիլոպյան ամրոցները» կառուցված են համեմատաբար բարձր վայրերում (ծ.մ. 800 – 2300 մ բարձրության վրա) գետերի և ջրի աղբյուրներին մոտ, շրջապատված հսկայական պարիսպներով` շարված մեծազանգված բազմանկյուն քարե բեկորներով: Циклопические крепости Армянского нагорья расположены на высоте 800–2.300 м над уровнем моря, возле рек или других источников воды. Эти сооружения окаймлены огромными крепостными стенами, сложенными из крупных многоугольных каменных блоков, тщательно соединенных друг с другом.
Keywords: Archaeology