Reflux Esophagitis in Helicobacter pylori Positive and Negative Armenian Children with Recurrent Abdominal Pain and Dyspepsia - Shahinyan, T. and and; Amaryan, G.; Braegger, CP. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Целью данного исследования было оценить клинические, эндоскопические и гистологические особенности рефлюкс-эзофагита у Helicobacter pylori положительных (Нр+) и отрицательных (Нр-) детей с возвратными болями в животе (ВБЖ) и / или диспепсией. Рефлюкс-эзофагит наблюдался у 24% исследованных пациентов с ВБЖ и диспепсией. Հետազոտության նպատակն է գնահատել ռեֆլյուքս էզոֆագիտի կլինիկական, էնդոսկոպիկ և հիստոլոգիական առանձնահատկությունները կրկնվող որովայնացավով և կամ դիսպեպսիայով Helicobacter pylori (Hp) դրական և բացասական երեխաների շրջանում:
Keywords: Child Health; Child health services