Влияние света на оптическое поглощение фотосенсибилизаторов и их комплексов с церулоплазмином человека - Закоян, А. А. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Աշխատանքում ներկայացվել է տարբեր տևողությամբ լուսավորման ազդեցությունը ֆոտոսենսիբիլիզատորների՝ պորֆիրիններ և մետաղապորֆիրիններ, քլորին e6, Al-ֆթալոցիանին, և մարդու ցերուլոպլազմինի հետ դրանց կոմպլեքսների օպտիկական կլանման սպեկտրների վրա։ This study presented the effect of various light expositions on the optical absorption spectra of photosensitizers such as porphyrins, metalloporphyrins, Chlorin e6, Al-phthalocyanine and their complexes with human ceruloplasmin.
Keywords: Biochemistry; Medicine