Влияние разных режимов фотодинамической терапии на изменение температуры корневого дентина зуба при эндодонтическом лечении - Манукян, И. А.; Рисованный, С. И.; Рисованная, О. С. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Ֆոտոդինամիկ թերապիան արմատային ուղիների ախտահանման հեռանկարային մեթոդ է: Այսպիսով, ֆոտոդինամիկ թերապիայի տարբեր ռեժիմների ազդեցության ուսումնասիրությունը` էնդոդոնտիկ հետազոտության ընթացքում ատամի ջերմաստիճանի փոփոխություններով, ներքին ծնոտի կենսաբանական մոդելի վրա կատարված, ժամանակակից ստոմատոլոգիայի կարևորագույն խնդիրներից մեկն է: Photodynamic therapy is a promising method of root canal disinfection. Thus, studying influence of different modes photodynamic therapy on changing in a temperature of the tooth's root dentin within endodontic treatment in an experiment on a biological model of the lower jaw is an important task of modern dentistry.
Keywords: Dentistry