Արցախի պաշտպանության հարավային թևում 1993 թ. ամառային ռազմարշավի մարտավարական առանձնահատկությունների մասին - Մհեր, Հարությունյան (ՀՀ ԳԱԱ)
Ինչպես և սպասվում էր, Աղդամի խմբավորման պարտությունից հետո հակառակորդը վիթխարի կենդանի ուժ և միջոցներ կուտակեց Ֆիզուլիի և Ջաբրայիլի շրջաններում՝ հարվածի գլխավոր ուղղությունը տեղափոխելով ԼՂՀ հարավարևելյան ու արևելյան շրջաններ: Հետ մղելով հակառակորդի ուժեղ ճնշումը՝ ԻՊՈՒ ստորաբաժանումները հակահարձակման անցան հարավային ռազմաճակատի ամբողջ երկայնքով: Как и следовало ожидать, после поражения Агдамской группировки противник сосредоточил значительное число живой силы и средств в Физулинском и Джебраильском районах, тем самым перенeся направление главного удара на юго-восточные и восточные районы НКР. Отбив мощный натиск противника, подразделения Сил самообороны перешли в контрнаступление по всей линии южного фронта. As expected, after the defeat of Agdam group the enemy concentrated a large amount of manpower and equipments in the Fizuli and Jebrail regions, the-reby shifting the direction of the main attack to the southeastern and eastern regions of the NKR. Having beaten off the enemy's strong blow, SDF units began a counterattack all along the southern front.
Keywords: History; International relations