Դավիթ-Դանիելյան ներհակությունը Զմյուռնիայում և Կոստանդնուպոլսում - Խառատյան, Ալբերտ (ՀՀ ԳԱԱ)
Դավիթ-Դանիելյան հակամարտությունը, որ առաջացել էր Դավիթ և Դանիել կաթողիկոսների միջև՝ կաթողիկոսական աթոռին վերջնականապես տիրելու համար, տևեց շուրջ վեց տարի (1801-1807): Антагонизм, возникший между армянскими католикосами Давидом и Даниэлем в связи с овладением католикосатским престолом, длился шесть лет (1801-1807). The conflict between the two Catholicoses Davit and Daniel started because of their desire to ascend to the throne of the Catholicosate which lasted about 6 years (1891-1897).
Keywords: History; Political science