Дискретно-континуальная и континуально-моментная модели графена для общего случая его деформиравания - Саркисян, С. О. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Построены дискретная и континуальная (стержневая) модели линейной атомной цепочки, при этом считается, что силовое взаимодействие между атома- ми нецентральное и, кроме того, существует также независимое моментное взаимодействие. Կառուցված է ատոմների գծային շղթայի և´ դիսկրետ, և´ կոնտինուալ (ձողային) մոդելները՝ համարելով, որ ատոմների միջև փոխազդեցությունը ուժային տեսակետից ոչ կենտրոնական է, և բացի այդ առկա է նաև անկախ մոմենտային փոխազդեցություն: In this paper, at first, discrete and continual (beam) models of linear atomic chain are constructed, assuming that the force interaction between the atoms is non central and, in addition, there is also an independent moment interaction.
Keywords: Mechanics