The Concept of Internal IP Addresses System for NRENs - Tadevosyan, Robert N.; Petrosyan, Arthur S.; Petrosyan, Gurgen S. (Изд-во НАН РА)
This paper presents the concept of a new system of internal IP addresses proposed for use by National Research and Education Networks (NREN). Recently, various systems and services, have been actively developing, such as Wi-Fi, IP telephony, etc., for which it is necessary to ensure the security of streams, reducing the area of collisions, etc. The allocation of additional IP addresses in local networks makes it possible to realize all the above-mentioned tasks and have the necessary reserve for future development. The concept is deployed in Academic Scientific Research Computer Network of Armenia (ASNET-AM). Այս հոդվածը ներկայացնում է ներքին IP հասցեների նոր համակարգի կոնցեպցիա, որն առաջարկվում է օգտագործել Ազգային հետազոտական և կրթական ցանցերի (NREN) կողմից: Վերջերս տարբեր համակարգերի և ծառայությունների զարգացումը, ինչպիսիք են` Wi-Fi, IP հեռախոսակապ և այլն, անհրաժեշտություն են առաջացնում ապահովել հոսքերի անվտանգությունը, բախումների տարածքի կրճատում և այլն։ Հաշվի առնելով դա, անհրաժեշտ են դառնում լոկալ ցանցերում լրացուցիչ IP հասցեների օգտագործումը և բաշխումը, ինչը հնարավորություն կտա լուծել վերոնշված խնդիրները և ունենալ անհրաժեշտ ռեզերվ ցանցի հետագա զարգացման համար: Այս համակարգը ներդրված է Հայաստանի ակադեմիական գիտահետազոտական կոմպյուտերային ցանցում (ASNET-AM)։ В этом документе представлена концепция новой системы внутренних IP-адресов для использования национальными исследовательскими и образовательными сетями (NREN). В последнее время развитие различных систем и сервисов, таких как Wi-Fi, IP телефония и др., требуют обеспечения безопасности потоков в выделенных каналах, уменьшения коллизий, что создает потребность в дополнительных IP адресах. Эти IP адреса помогут устранить вышеперечисленные недостатки и обеспечат необходимый задел для будущего развития сети. Данная концепция уже внедрена в Академической научно-исследовательской компьютерной сети Армении (ASNET-AM).
Keywords: Mathematical cybernetics; Computer science