Development of Multi-EAP Radius Configuration for eduroam Service - Petrosyan, Arthur S.; Petrosyan, Gurgen S.; Tadevosyan, Robert N.; Arsalanian, Kevork Kh. (Изд-во НАН РА)
This paper describes the mechanism of authenticating multiple-realm eduroam users via a single multi-EAP radius configuration. The solution is based on the fact that some organizations, which are willing to join the eduroam community and use the service, especially in small communities, do not have a huge number of users, thus it will be cost-effective to use a single RADIUS server for them instead of having a separate radius server per each realm. The solution is unmatched in terms of practical open implementation. It has been implemented and tested in ASNET-AM network. Հոդվածում նկարագրվում է eduroam-ի օգտագործողների վավերացման մեխանիզմ՝ բազմակի EAP radius կարգավորումների միջոցով։ Լուծումը հիմնված է այն փաստի վրա, որ որոշ կազմակերպություններ, որոնք ցանկանում են միանալ eduroam համայնքին և օգտվել ծառայությունից, չունեն հսկայական քանակությամբ օգտվողներ, ուստի ծախսարդյունավետ կլինի նմանատիպ կազմակերպություններից յուրաքանչյուրի համար առանձին RADIUS սերվեր ունենալու փոխարեն, օգտագործել մեկ RADIUS սերվեր մի քանի կազմակերպության համար: Լուծումը եզակի է՝ գործնական բաց իրականացման առումով: Այն իրականացվել և փորձարկվել է ASNET-AM ցանցում: В статье представлен механизм аутентификации пользователей eduroam с помощью конфигурации multi-EAP radius для сервиса eduroam. Решение основано на том факте, что некоторые, не имеющие большого количества пользователей, организации, желающие присоединиться к сообществу eduroam, могут использовать один общий RADIUS сервер. Данное решение не имеет аналогов с точки зрения практической открытой реализации. Решение реализовано и опробовано в сети ASNET-AM.
Keywords: Mathematical cybernetics; Computer science